2011. december 31., szombat

BOLDOG UJ EVET!

                                              

2011. december 30., péntek

TELJESEDJEK BE ELETETEKBEN AZ URNAK IGEJE!

                               Szeressétek az Urat mind ti ő kedveltjei; a híveket megőrzi az Úr és bőven megfizet a kevélyen cselekvőknek! 
  25. Legyetek erősek és bátorodjék a ti szívetek mindnyájan, a kik várjátok az Urat! 


                                                         

2011. december 24., szombat

DIPLOMATA TORTAVAL


Kedveskedtem ferjemnek .Csak ugy egyszeru mint az unnepunk is , kettesben, s egy kis unnepi hangulatot is teremtettem.
A sziv, a sziv az telve varakozassal.

IONATHAN ELSO ISKOLAI SZEREPLESE


2011. december 21., szerda

MEGVOLT A JOSUA ELSO SZEREPLESE

A kovetkeztetest le lehet vonni az arca kifejezeserol .Viszont amit mondott nem hallszik:"Ovoneni, en ugy szegyellem magam" Elkepzelheto , hogy szanalmat ebresztett a mamak sziveben"Oh hagyjatok , olyan kicsi!"(januarban lesz 3 eves) De vegul is gyozelem:elmondta kis versecskejet.
Priscillanak mar 2 eves regisege van, minden problema nelkul szerepelt.
 A legkisebb (26-an 1 eves) is ott kuksolt anyukaja oleben, lehet eppen az elkovetkezokon gondolkodva.
 Miriam, ki mar elokeszito csoportban van a Maria szerepet kapta, egeszen beleelve magat.

Latszik ugye a kulonbseg az elso es utolso kozott?!Miert? Nem nehez kitalalni.

Mondjatok ti is, ne legyen halas egy nagymama? De meg mennyire!Meg kellett ossza veletek is!

2011. december 20., kedd

AZ ESTE FELENKEN ELKEZDETT SZALLINGOZNI


AZ ELSO HO, S MA REGGELRE IGY NEZETT KI!


(NE TEVESSZEN MEG SENKIT A DATUM, MEGJAVITOTTAM S MEGINT ELROMLOTT,2011 IRANDO)

HAJAS TESZTA RECEPT LEPESENKENTI LEIRASA

 A 0.700 kg hajat osszedolgozom 0,200 kg liszttel,0,800 kg lisztet 2 tojassal es ecetes vizzel eleg kemeny tesztava gyurok.
 A tesztat 3 egyenlo reszre , mig a hajat 9 egyenlo reszre osztom.
 Kinyujtom az elso cipot es megkenem egy csomocska hajjal.
 Jobbrol balra hajtom
 Majd balrol jobbra
 Lentrol fel
 Majd fentrol le hajtom,Ezt a muveletet elvegzem a masik ket cipoval is es egy fel orara a hutobe teszem pihenni.Majd meg ketszer elvegzem ezt a muveletet, mig a haj mind elfogy,
Ez a pihent teszta a masodik kinyujtas utan.
 Ket ora pihenes utan forro kessel felvagom,tetszes szerint toltom,izzel, dioval, rahattal.
 Behajtom  s megsutom.
A vegeredmeny.

2011. december 19., hétfő

AZ A BIZONYOS KEKSZ MIT EGYESEK KERTEK

Hogy megorokitsek,az nem mas mint a gepteszta.Vajjal es keves zsirral keszitettem.

2011. december 17., szombat

NEHA UGY NEKILENDULOK

Mint egy lancra kotott kutya (bocsanat, ennel szebb hasonlat nem jutott eszembe) s megfeledkezem , hogy csak addig lendulhetek ameddig ez a .?...eves testem engedi(nem titok de a titokzatossag kedveert van a jel) (kutya eseteben  lanc).Oh pedig a szivem , lelkem ugy szeretne ha fekezhetetlen lenne(tenni mindazt ami szep es jo)
Meg oda is kiterjed a figyelme , hogy milyen jo lenne ezt vagy amazt minden aggodalom , felelem nelkul megenni vagy meginni anelkul, hogy utana tul nagy lenne ez vagy amaz ertek, fajdalom.Ez persze csak a legkisebb a vagyak kozul, de ez is egy vagy ami visszadereng a szep (?) regi idokbol, mikor meg ilyen jelek nem utottek fel fejuket ebben az elmulasra itelt testben.Amikor meg azt fajlaltam, hogy nem eleg hosszu az ejszaka ,meg a nappalok is tul rovidek, most viszont gyujtogetem az almatlan ejszakakat, melyek csak arra jok , hogy ertekelni tudjam azokat melyeket atalszom.S a jo kozerzet , testi eronlet halaval tolt el , mert ugyebar most mar ismerem az erem masik oldalat is.
  Kesz , kipihentem magam, megyek kekszet sutni( ha szep lesz megmutatom nektek is)
                                                   

2011. december 16., péntek

NEM HAGYHATOM FIGYELMEN KIVUL

    Ket kedves olvaso erkezeset, s ezzel a karacsonyi disszel koszontom Trollanyut   es Rozat     Erezzetek jol magatokat nalam, az Iri-klub-ban.Legyunk egymas hasznara!                                                  karacsonyi dekoracio

VALAMIKOR NAGYON SOK MEGRENDELESEM

Volt ami a hajas tesztat illeti, igy karacsony elott.Viszont most csak ket harom porciora futja az erombol.Pedig nem veszitettem meg el a hozzaertesem.De....!

(a datum megint elugrott pedig ma keszitettem)

2011. december 15., csütörtök

MA NAGYON ELSZEGYELTEM MAGAM

  A ferjem kukoricat ment vasarolni, s egyik falubeli felvette szekerere(talicskastol, zsakostol egyutt) s hazahozta.Majd itt az udvaron sokaig elbeszelgettek(talan egy orat is)Mar nagyon kezdtem feszengeni, hogy ilyen soka tartja ott labon, meg huvosben(nagyon hideg nem volt ma) Mar a szomszedok is kezdtek felfigyelni , hogy tul soka ucsorog az a szegeny allat ( a lo a hazunk elott) s talan meg fazik is.Egyszoval latszolag bosszankodo helyzet.
Meg is jegyeztem ferjemnek mikor vegul elment, hogy "szegeny fejed nem volt nehez ?"" De igen" jott a valasz de"Szegeny ember kiontotte a szivet"
Es ekkor szegyeltem el magam, en annyira el voltam foglalva a bosszankodassal, hogy erre nem is gondoltam.Annak az embernek jol esett valakivel beszelni.
Advent van, jon a szeretet, egymas iranti figyelem, gondoskodas unnepe.
S megis a magam kenyelme iranti gond vezerli lenyem.
Az Ur az utobbi idoben mind tobbet figyelmeztet arra, hogy lepjek ki a kenyelmi korombol es aldozzak tobb figyelmet a masok szuksegere.
Segitsen az Ur erre!
Lehet , hogy megszokott , mindennapinak tunik a tortenet, de en tudom, hogy ezaltal is uzent az Ur!

2011. december 13., kedd

HA VALAKI AZT GONDOLJA

Hogy meg mindig nalam vannak , teved! Vagyis Ana meg Raul.Valahogy csak ennyi szokott lenni latogatasuk.Egy este, egy ejszaka es keves a reggelbol!De ez olyan tartalmas szokott lenni!Mert sosincs idonk mindent elmondani.Unalomrol vagy megszokasrol szo sincs.Ennyire van csupan idejuk.De en ezert olyan halas vagyok.Mert tudom, hogy Istentol ajandek.Mert hat vandorok vagyunk!De neha meg a vandorok is keresztezik egymas utjat.S akkor olyan jo!Mert olyan ritkak ezek a pillanatok, s ebben rejlik az ertekesseguk.Tudjuk ertekelni, tudjuk halaval venni, s foleg tudjuk , hogy ez is kegyelem.Hogy orvendhetunk egymasnak, hogy meg akkor is ha hallgatunk tudjuk mi van a masik sziveben.Mert Ot hordozzuk , barhova megyunk , barmit teszunk O itatja at lenyunket.A nagybetus O , akire most kulonoskeppen varakozunk! Miert?!Miert varunk RA?! Mert tudjuk , hogy eljon!Mert ezt igerte!S egy pillanatig sem ketelkedunk ebben!
Mikor Raul es Ana bejelentettek , hogy jonnek egy pillanatig sem ketelkedtem abban, hogy jonnek.Pedig csak emberek! S hogy keszultem erre( minden ami csak kedvukre van elkeszitettem:szilvas gomboc, kremes,dios edessegek,leves , sult s miegymas) S mindebbe beleszottem szeretetem, vagyodasom,ragaszkodasom,aggodalmam.Mindent ami egy varakozasba belefer.

Mert igy vagyodunk mind kik szeretjuk az O eljovetelet

 Maga pedig a békességnek Istene szenteljen meg titeket mindenestől; és a ti egész valótok, mind lelketek, mind testetek feddhetetlenül őriztessék meg a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére.

2011. december 12., hétfő

2011. december 9., péntek

ADVENTI IMAM

                                                           Gyönyörű gyertyadísz


  Uram jovok elodbe ugy ahogy vagyok, s koszonom, hogy tehetem ezt, mert megvaltottal, mert a tied vagyok.Koszonom Uram , hogy formalsz, hogy turelmed van velem, hogy annyi hibam irant turelemmel vagy, s kivarod  idejet az elhagyasanak.Uram Te azt is tudod mit kerek en ma Toled, s ha nem is tudom , mikent tegyem ezt:6. Hasonlatosképen pedig a Lélek is segítségére van a mi erőtelenségünknek. Mert azt, a mit kérnünk kell, a mint kellene, nem tudjuk; de maga a Lélek esedezik mi érettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. 

Ezert most koszonom a Te Szentlelked is Kit adtal , hogy tanitson, vezereljen, s felfedje azt mi meg a sotetsegben  van, eldugva lelkunkben, s akadalyoz a szolgalatban.Koszonom, hogy most eppen ezt kerhetem Toled.Turelmet Uram, turelemert esedezem , hozzad.Turelmet az imadsag idejen, hogy ne a kovetkezo lepesre gondoljak, hanem legyen turelmem megallni elotted, labaidnal, nem foglalatoskodvan, azzal , hogy mi var ram, milyen munkat kell vegeznem, hanem eljem meg a pillanatot, s ne eljek a kovetkezo pillanatnak.Hogy Rad figyeljek.Legyek turelemmel azzal amit kerek , amit Te valaszolsz keresemre.Hisz olyan gyonyoru Igevel szolgaltal ma is:Jézus ezt mondta neki: Minden lehetséges annak, aki hiszi" Mark 9:23
Megerintetted szivem,ujabb remenyt adtal belem, bizodalmat igereteid irant.Oly csodalatos vagy edes jo Uram.Szivem telve halaval Irantad!Szeretlek Atyam!
Hallgasd meg esedezesem szavat, s formalj tetszesed szerint, erositsd a hitet bennem, ne engedd , hogy lenyem, gondolataim szetzilaltak legyenek, hanem osszpontositsak Fiadra, mert Te mondod , hogy Ora hallgassunk.
 Hiszem Uram, hogy megadod szivem kereset , mert ezt igerted.
     LEGY ALDOTT OROKKON OROKKE , AMEN!



kep innen 

2011. december 8., csütörtök

EZ PEDIG LEUGROTT VALAHOGY AZ ELOBBI BEJEGYZESROL

TAVALY ILYENKOR CSAK KERULGETTEM

 Most belevagtam.Az eredmeny lathato.

Nehogy azt mondjatok, hogy ugyes vagyok, meg , hogy szep(tudom en mi a szep)


2011. december 7., szerda

UNNEPI HANGULAT UNOKAIM KORUL


SAMUEL ES IONATAN

2011. december 5., hétfő

MAR EZT SEM TUDOM MEGALLNI SZO NELKUL

Ezt a verset szavalta Szabo Brigitta az unokahugom lanya Szatmaron a Vers es prozamondo  versenyen, s az elso helyet nyerte.
                                                 

  Pilatus

 
           János evang. XIX. 22
A pörnek vége. Elvégeztetett...
Véres a kereszt tövében a fû.
A helytartóban forr a néma düh
S egy gondolat tépi a másikat.
"Rongy csõcselék, én unlak titeket,
Unom a vágyatok, a hitetek,
A papjaitok ragyogó ruháját,
A mellükverõ messiásokat,
A nap hevét ez átkos ég alatt,
A zagyva szókat, buja színeket,
És magamat és uramat, a császárt,
Ki bíróvá tett ilyen nép felett.
"Feszítsd meg!" üvöltötték a fülembe.
Amíg unottan odalöktem nékik.
Szegény bolond! Pedig csak álmodott,
Csak álmodott egy létráról az égig.
Csak álmodott, de ezeknél tán szebben.
Már szürkül fenn a Koponyák hegye -
Vajjon álmodik-e még a kereszten?
Valamit szólt nekem az igazságról,
Azután némán vérzett, ragyogott.
Gúnnyal kérdém: az igazság micsoda?
Felelé: "én vagyok".
Eh, hát kicsoda nékem ez az ember?!
A csõcselék morajlott mint a tenger,
Én untam, untam amazokat, ezt is. 
Egy messiással több vagy kevesebb,
Pilatus lelke nem lesz nehezebb
És könnyebb tán ez istenverte föld,
Untam a dolgot. Odalöktem. Vége.
"De jaj! vajjon kire szállott a vére?!"
Az alkony megy, az est, az éj leszáll,
De a helytartó nyugtot nem talál.
"Feszítsd meg!" üvöltötték a fülembe
És nekem nem volt elég fegyverem,
Nem volt elég lándzsásom odakünn,
Vagy - vagy üres volt talán a szívem?
Eh mit bánom én, a bölcs szív üres,
Bús madarak, el a szívrõl, hess!
"Feszítsd meg!" üvöltötték a fülembe.
Mi közöm hozzá? feszítsétek hát,
Te véres kezű, szennyes csõcselék,
Feszítsd, feszítsd meg hát a Messiást!
Él-e, meghal-e, egy marad az átok,
Isten se váltja meg ezt a világot.
Mi közöm hozzá? Feszítsétek hát!
Vigyétek! - Vitték. A kereszten holt.
Ki tudja, talán mégis király volt!"
Csend most. De hallga! most az éj kopog,
Pilatus pitvarában a papok.
"Uram, mi véled egyet így nem értünk,
Ahogyan írtad, botránkozás nékünk,
Rexnek, Uram, csak õ mondta magát,
Nem készítetted jól a Golgothát!"
Ni, milyen furcsa rõt láng a szemén!
Ím kõvé vált a nádszál: oly kemény.
(Odafenn csendbe hallgat a kereszt.)
Pilatus nő, ahogy beszélni kezd:
"A Messiástok megmenteni késtem,
De négy betűt a keresztjébe véstem,
E négy betű az én becsületem,
Hajótöröttségem utolsó roncsa,
Hitetlen hitem, büszke makacsságom,
Egy akarat az akaratlanságon.
E négy betű az én becsületem.
Hajótöröttségem utolsó roncsa,
Hitetlen hitem, büszke makacsságom,
Egy akarat az akaratlanságon.
E négy betű az én becsületem.
Hadesre! ez a négy betû marad!
Ha alá kéne temetnem e várost,
Rómát, az Imperatort, magamat:
E négy betû az én becsületem!!
Papok, zsidók, hozzátok szólok nyiltan,
Halljátok: amit megírtam, megírtam."
Benn csönd, de künn az éj zsoltárba kezd
S áll a zsoltáros éjben a kereszt
Remenyik Sandor


Osztoztam oromeben

A kep innen

2011. december 3., szombat

NEM MONDHATOM , HOGY NEM HIANYZIK

A tavalyi izgalmas varakozas, keresgeles, orom.