2010. december 31., péntek

BOLDOG UJ EVET!

ALDASOKBAN GAZDAG  UJEVET
                                                     

2010. december 29., szerda

VALAHOGY IGY LENNENEK

VARJUK HAZA!

AZERT NEHOGY VALAKI AZT GONDOLJA

Hogy csupa szorakozas, egyutt tolteni egy napot egy meg nem 2 evessel.Hat nem eppen.Meg akkor is ha tobbet nevetek mintha egyedul s nyugalomban lennek.
 De ahhoz hogy birjam az iramot vele azert megiscsak nehany evvel fiatalabb kene legyek.Miutan mindent kiramolt a konyhaszekrenybol, minden apro csepro dolog utan lehajolni(kenyszer torna), majd jonehanyszor szerte dobalta a szobaban ruhait.
Egyszeruen felretol a szamitogep mellol.Otpercenkent valamire szuksege van.Egyszoval nem unatkozom.

ALTALABAN SZEP SORJABAN

Telnek napjaink.Egy kis lelegzetvetel a ket unnep kozott.Nem pihenes, csupan meg nem keszulodes.Talan holnaptol nekilatok meg nehany sutemeny keszitesnek.Nagy felhajtast nem szoktunk ebbol csinalni csak eppen hogy jol erezzuk magunkat, igy egyutt a csaladban, s meg hogy megfelelokeppen fogadjuk a kis uj csaladtagot.
Mert ugye akarhanyadik is lehet ugyanolyan szeretettel meg izgalommal varjuk.
Remeljuk hogy ki fogjak engedni szilveszterig.Veronika , a kismama meglehetosen jol erzi magat, ugyanugy a "nagylegeny" is, farkasetvaggyal rendelkezve.
  En pedig minden nap harcolom a nagymamai tekintely megorzeset a harom kis testverrel.Persze hogy a legtobb baj a legkissebbel van( 2 eves).O minden jogot kiker maganak, s  a baj eppen ott kezdodik hogy nincs megadva neki.
   Ma egy csendessebb napunk volt mert csak mi ketten voltunk itthon s nem kellett osztodjek mindenben noverkeivel.S meg elegedett azzal hogy kepeket nezzen meg zenet hallgasson.Ugyhogy en elvegezhettem az eloirt munkamat(fozes,mosas,s mosogatas)Persze ezt ugy 12 oraig (deli) befejeztem.Most pedig edesdeden alszik s en vehettem ezt a nehany perc szabadot.

   A masik reszen pedig (Raul csaladja) ket nap Busteni-en szankoztak.Ok a gyulekezettel , draganesti-en unnepelnek.
 

2010. december 26., vasárnap

A MI KICSINYUNK NEM IS OLYAN KICSI!

PETER,EMANUEL

2010. december 24., péntek

KULONOSKEPPEN SOKAT JELENT(ETT) SZAMOMRA

Ungar Aladar eletrajzi konyve, most pedig leveleit olvasgatom.
Innen szeretnek nehany gondolatot szemelni.
  "Szeretteim,a lelki(szellemi) eletunk,nem ugy fejlodik, hogy erolkodunk es lotunk -futunk,szolgalunk, nagy dolgokat viszunk veghez.A lelki (szellemi) elet csak ugy fejlodik, ha csak O az elso es az utolso es minden mindenben a mi szamunkra.Ez a donto, ezen mulik minden.Megszentelodes, ez a hatalmas szo eppen ezt jelenti, hogy en kisebb leszek es O novekedik eletemben-azaz mindjobban az elso,a kozepponti helyre kerul.Mondanom sem kell ,hogy ez elsosorban tulajdon enunk tronfosztasaval jar.Enkozpontu,szuk latokoru,onmagunkra beallitott eletunk szeles alapot, szeles atfogot, szeles hatokort nyer:mindinkabb kiteljesedik az eletunk Obenne es Oaltala.
Hogyha efelett elcsendesedunk akkor meglatjuk , hogy ebben a gyujtopontban egyesul minden.Gyozedelmes,gyumolcsozo, megszentelt, aldott elet,eletteljesseg, minden ebben talalhato,ettol fugg ez a megvalosulasa,feltetele.O legyen az elso mindenben.Nem szovevenyes,attekinthetetlen parancs ez,hanem valojaban minden leegyszerusodik es ertelmet nyer ebben az egyben.O az elso es utolso.O minden mindenben.Hogyha igazan ez az eletcelom,akkor odaszentelem, atadom magamat, kesz leszek magamat megtagadni, hogy eljek, de tobbe nem en, hanem bennem Krisztus
Minden Istennek tetszo elet titka ez."


                               

2010. december 23., csütörtök

ELMELKEDES JANOS I. LEVELEBEN

 3. És arról tudjuk meg, hogy megismertük őt, ha az ő parancsolatait megtartjuk.


 És néktek kenetetek van a Szenttől, és mindent tudtok

. És tudjátok, hogy ő azért jelent meg, hogy a mi bűneinket elvegye; és ő benne nincsen bűn

Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az életbe, mert szeretjük a mi atyánkfiait. A ki nem szereti az ő atyjafiát, a halálban marad. 

. És ha tudjuk, hogy meghallgat bennünket, akármit kérünk, tudjuk, hogy megvannak a kéréseink, a melyeket kértünk ő tőle

Tudjuk, hogy valaki Istentől született, nem vétkezik: hanem a ki Istentől született, megőrzi magát, és a gonosz nem illeti őt. 

 Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, és az egész világ a gonoszságban vesztegel

 De tudjuk azt is, hogy az Isten Fia eljött, és értelmet adott nékünk arra, hogy megismerjük az igazat, és hogy mi az igazban, az ő Fiában, a Jézus Krisztusban vagyunk. Ez az igaz Isten és az örök élet. 

2010. december 20., hétfő

KESZULJUNK LELEKBEN (3)

 Uram, kicsoda tartózkodhatik sátorodban, kicsoda lakozhatik szent hegyeden? Zsolt.15


A megbélyegzett útálatos az ő szemeiben, de az Urat félőket tiszteli: a ki kárára esküszik, és meg nem változtatja. 


 És a király minden szolgái, a kik a király kapujában valának, térdet hajtottak és leborultak Hámán előtt; mert úgy parancsolta meg nékik a király; de Márdokeus nem hajtott térdet és nem borult le.Eszter 3:2


 És mikor meglátta őt, megszaggatá ruháit, és monda: Óh leányom, de megszomorítottál és megháborítottál engem! Mert én fogadást tettem az Úrnak, és nem vonhatom vissza.Birak 11:35


2. Ha valamely férfi fogadást fogad az Úrnak, vagy esküt tesz, hogy lekötelezze magát valami kötésre: meg ne szegje az ő szavát; a mint az ő szájából kijött, egészen úgy cselekedjék.III.Mozes 30:2


. Ha fogadással ígérsz valamit az Úrnak, a te Istenednek: ne halogasd annak megadását; mert bizony megkeresi azt rajtad az Úr, a te Istened, és bűnül tulajdoníttatik az néked. IV Mozes 23:21


Ha pedig nem teszesz fogadást, bűn sem tulajdoníttatik néked 23:22

A LEGKISSEBB IS ELFOGLALT

2010. december 19., vasárnap

KESZULJUNK LELEKBEN!(2)

Uram, kicsoda tartózkodhatik sátorodban, kicsoda lakozhatik szent hegyeden?


. Nem rágalmaz nyelvével; nem tesz rosszat felebarátjának, és nem szerez gyalázatot rokonainak
Zsoltar 15


Ne járj rágalmazóként a te néped között; ne támadj fel a te felebarátodnak vére ellen. Én vagyok az Úr. 
Mozes .III.19:16


 Tartóztasd meg nyelvedet a gonosztól, és ajkadat a csalárd beszédtől Zsoltar 34:14


. Hazug hírt ne hordj; ne fogj kezet a gonoszszal, hogy hamis tanú ne légy. II  Mozes 23:1

2010. december 14., kedd

KESZULJUNK LELEKBEN!

Uram, kicsoda tartózkodhatik sátorodban, kicsoda lakozhatik szent hegyeden? 


A ki tökéletességben jár, igazságot cselekszik, és igazat szól az ő szívében. Zsoltar 15:1


A ki igazságban jár és egyenesen beszél, a ki megveti a zsarolt nyereséget, a ki kezeit rázván, nem vesz ajándékot, a ki fülét bedugja, hogy véres tervet ne halljon, és szemeit befogja, hogy gonoszt ne lásson:Ezsaias 33:15


Ezek azok a dolgok, a melyeket cselekedjetek: Igazságot szóljon ki-ki az ő felebarátjával: igazságos és békességes ítélettel ítéljetek a ti kapuitokban.Zak. 8:16


Azért levetvén a hazugságot, szóljatok igazságot, kiki az ő felebarátjával: mert egymásnak tagjai vagyunk.
Efezus 4:25

2010. december 11., szombat

HA KECSKESZAPPANT KIVANSZ AJANDEKBA

            Latogass ide                                       

2010. december 10., péntek

MOST HOGY IGY MEGLEPI ZOKNIBAN

Szamoljuk a napokat bizony eleg hamar telnek!Nekem ugy tunik csak most kezdtuk, s maris a 10-nel tartunk.Sok- keves , hat talan igen,mert ha abban merem le hogy mit is valositottam meg keves, de ha a szamra gondolok sok!Na ezt ertse aki tudja.En ertem mert inkabb erzelmi feltoltottsegu!
 A harom unoka elegge lefoglalja idom,megha menyemmel megosztjuk ezt.Na meg a varas!Varjuk az uj tagot a csaladba.Ez az utolso napoknak megfeleloen elegge izgalmas.
Varjuk az unnepeket, igaz nem nagy felhajtassal,inkabb arra oszpntositunk mit is akar Isten mondani szamunkra ebben az idoszakban.Hamar leszall az est,s eleg koran visszavonuluk Veraval s nagyokat beszelgetunk mig a gyerekek jatszanak.
Megvallom oszinten , kisse lelkiismeret furdalasom is van ezert ,hogy nem fogott el az a szokasos unneprekeszulodes laz,ami igy altalaban feluti fejet ilyenkor unnep elott.Most minden olyan megszokott modon folyik.Talan venulok, talan nem ez a legfontosabb szamomra,megvaltozott a prioritasi sorrend?
Nem tudom.Most eppen alkalmazkodom ehhez is.
Most eppen delutani pihenom van s nagy pelyhekben hull a ho!Egybol feherre valtott minden , olyan csendes , megnyugtato!

2010. december 3., péntek

MAR A HARMADIK ZOKNINAL

Tartunk s az izgalom nem hagyott alabb.Ugy gondolom hogy ezutan mar vegleg hozzakotottem nagymamai szemelyem a meglepit rejtegeto zoknikhoz.De most eppen arra gondoltam hogy mi lesz ha a sok zokni uritgetes utan a kicsik mar nem is fognak maskent ranezni a zoknikra mint edesseget, meglepetest tartalmazo valamire, s barhol is meglatnak egy zoknit:uzletben, a labon, szennyesben, a szaradni kiteritve , keresgelni kezdenek.Hat ez egy kisse tul komikus lenne.Hogy is valtoztassunk ezen?
Ezen meg gondolkodnom kell.Meg akar otletek is elkelnenek, segitseg reszetekrol.Na majd meglatjuk!Meg van 21 nap.Sok , keves, nem tudom, de hogy hamar elszalad az bizonyos.Mert izgalomban , varakozasban telik.
Varjuk sovarogva Akit varni kell mar 2000 eve, s megis milyen hamar eltelt.Hat akkor mi is az a 21 nap?
Kozben varjuk a fenykepeszt is , mert ugye amit megigertem ....
Azt gondolom tudjatok hogy nincs gepem.Vagyis digitalis, csak masik, s az most eppen tele van, s nem jott el az ideje hogy developaljuk(mondjatok ti magyarul).Ugye igy mar ezt is varjuk!De jobb igy , mert ha lenne allandoan orokitenek, s mar egyebre nem is lenne idom.
A baj az egesz zoknis dologban ott van hogy a delutani alvas utan is keresgelnek.Talan a 10-ik utan rajonnek hogy este kell legyen s ujbol reggel s csak utana.
Kellemes varakozast!
 En is varom minden nap a meglepit Martanal.

S mindenekfelett az Ur Jezus Krisztus  eljovetelet!

2010. december 1., szerda

NAHAT, ELHINNE VALAKI

Hogy elszalasztottam az elso izgalmas keresgelest az 1-es zokniban?!
Pedig igen! Resen akartam lenni, de mire felkelt az apro nep, en nem voltam ott!Lejottem meginni kavemat s mire visszamentem haloszobajukba, mar mindenki joizuen ragicsalt, megelegedetten, izgalommal telve.Mar ez is egy meghato kep volt ,de a kezecskek felderito utjat a zokniban elszalasztottam.Dehat meg van 23 izgalmas nap!Talan valamelyiket kifogom.Mit tegyek ha nem egyszerre ebredunk!Megcsak nem is egyszerre fekszunk le.
Koszonom hogy ezt toletek eltanulhattam s van alkalmam ilyen emlekeket allitani unokaimnak.Az orom ragados!
A varakozas!
Minden este olvasunk bibliai torteneteket, van visszakerdezes, van felelet.Minden olyan szep.De csak azert mert a kellemetlen pillanatokat elfeledjuk,tovabb lepunk.
Mert van veszodseg is, de azert sokat fugg a mi hozzaalasunktol s turelmunktol.Hogy bolcsen , szeretettel oldjuk meg a konfliktusokat.Mert ugye van ilyen is mikor a kis meg nem eppen ket eves anyja papucsan eszreveszi a koszt , gyorsan szappant ragad s dorzsoli nagy odaadassal, nehezen mondva le elfoglaltsagarol.Dehat ez csak a legkissebb a sok kozul.Viszont ezek teszik szinesse napjainkat.

A ferjemnek ez az Ige jutott:
Szükségemben segítségül hívám az Urat, meghallgatott és tágas térre tett engem az Úr. Zsolt.118:5
Egy szep kepeslapon.
Adja az Ur hogy elette legyen eleteben, s e varakozas elo legyen.