2009. július 17., péntek

UJABB HELYZETJELENTES




s ilyenlett Isten kegyelmebol






Elegge zsufoltak a napjaink.Igaz hogy ugy legalabb 4-5 orat naponta elfal a nagy meleg miatti tetlenseg , s emiatt estere felgyul nagyon a tennivalo.De Isten kegyelme minden reggel meujul rajtunk s igy frissen kezdhetunk.Bizonyara mindenki aki kertet muvel igy van ezzel,felgyult nagyon a munka a sok eso miatt,a burjant ki kellett irtani s azonnal elkezdodott az uborka meg paszuly szedes-elteves.
Ilyen volt a kert ,



Szamomra a lazitas azt jelenti hogy megallok kisse pihenni s addig olvasom blogjaitok.Reggel mindjart felkeles utan elvegzem a bibliatanulmanyt s ez olyen jol felerosit s valamit mindig tanit mond szamomra.




Meg aztan persze az unokakkal valo mindennapi foglalkozas,ezt mind tudjatok mivel jar.Este ahitatot tartunk a kicsikkel, s utana nem maradhat el az este mese.Hat ez lenne roviden szavakban ,s most neheny kepet.

2009. július 12., vasárnap

HAT AKKOR FOLYTASSUK

A fellepheto problemak megelozeset.Lehet jogosan felteszi valaki a kerdest ,miert is irom ilyen reszletesen az elegge szemelyes problemaim?A valasz egyszeru .Hogy segitsegere legyek annak aki eppen ott jar vagy jarni fog.Megha egyetlen lelek is.Hogy ne legyenek tudatlanok jaratlanok mint en voltam.Tehat itt olvashattatok a szakember velemenyet is s tudnivalo hogy a vegbemeno valtozasok nemileg termeszetes folyamat egy no szervezeteben,csupan a megnyilvanulasa kulonbozik szemelyenkent.Egy gyogynovenyes konyvben ugy volt meghatarozva ez a kor mint "Buntetese a 40-50 evig tarto egesszegtelen taplalkozasert olyan eledelekkel melyek nem elegitik ki a ver s a test egyes szerveit hogy azok megfelokeppen regeneralodjanak"Hat nalam ez nagyon bevalik,mert nagy eloszerettel fogyasztottam a tesztafeleket minden formaban(sult,kottes,fott).Ha elobb tudom.

Nagyon fontos felismerni s megismerni ezeket a tuneteket s nem engedni hogy uraljon.
Mert ugye ha nem tudjuk mirol van szo nagyon belekeseredhetunk,gondolva hogy kitudja mi tortenik, s ezzel sulyosbitva oket.
Keressuk azokat a helyzeteket melyek szeliditik vagy eltuntetik.Ez lehet egy szemelyes megtapasztalas eredmenye.Ilyenkor fellephet az a problema is hogy abbol kifolyolag hogy a munkakedv meg az arra valo oszpontositas megcsappan nagyon ,igyekezzunk kevesebb feladatot eloretervezni egy napra s ha lehet leegyszerusiteni eletunket.Mivel az elmaradt napi teendo sulyosbithatja vagy kivalthatja a depresszios erzetet.
Az ejszakai hianyos alvas nappal megbosszulja magat ezert ilyenkor jo potolni azt,ha erre lehetoseg adodik.
Mara ennyit.

2009. július 6., hétfő

JULIUSI HELYZETJELENTES

Valossaggal belefulladtam a munkaba.Minden felgyult.Mosas ,takaritas,festes,fozes,sutes,vendegvaras,na meg aztan a kertrol ne is beszeljek mert a sok eso utan olyan szepen fejlodik burjan hogy gyonyoruseg nezni,ha meg sokaig tavol tart az eso toluk bizony elhagyjak a termest.
Na dehat fel a fejjel!Csak bizalommal elore, s mindent szep rendben el lehet vegezni.Csak egy a baj hogy mindjart lefekszem,s nem keszitettem elo a kremes lapok tesztajat.Ez mar holnapra tolodik.A paradicsomokat mar fel kellett volna kotni,kapalasrol nem beszelve,s mindenek tetejere ma felfedeztem hogy bizony az en zoldpaszulyom nagyban hozza a termest,s en azt gondoltam hogy nincs csak virag s alol a tovenel csokrokban all a paszuly .Na azt holnap le kell szedni.Meg ugyancsak ma fedeztem fel hogy jonehany to krumplit tamad az ellenseg ,ugyhogy ugyancsak holnap hadat inditok.
Viszont ha az Ur ezt megengedi,s nem esik ez ejjel ujbol egy boseges eso.Dehat:
. Áldom az Urat minden időben, dicsérete mindig ajkamon van! 3. Dicsekedik lelkem az Úrban; s hallják ezt a szegények és örülnek. 4. Dicsőítsétek velem az Urat, és magasztaljuk együtt az O nevet

!10. Féljétek az Urat, ti szentjei! Mert a kik őt félik, nincs fogyatkozásuk. 11. Az oroszlánok szűkölködnek, éheznek; de a kik az Urat keresik, semmi jót sem nélkülöznek.

2009. július 3., péntek

OTT HAGYTAM EL

Hogy eletemben ,nemely valtozasok alltak be s ez is sulyosbitotta(gondolom en) erzesvilagom.
Eloszor is a forradalom utan az elso valtassal munkanelkulive valtam.Mar akkor ki volt valtva egy engedelyem s cukraszsutemenyeket keszitettem amit iskolaknal forgalmaztam.Egy ilyen kis vallalkozas.Ez volt az almom hogy magan vallalkozova valjak.Persze erre csak nekem volt latasom a ferjem nem osztozott lelkesulesemben meg akkor is ha segitett engedelyt valtani meg a beszerzesnel meg egyebeknel mellettem allt.De nem volt elragadtatva tole.Megteresem utan megerttettem hogy le kell adjam az engedelyt ferjem lelki bekejeert.Es ugy tettem.
Utana kovetkezett Raul hazassaga,majd Alexe is kirepult a feszekbol.
Szerintem mindezek a valtozasok negativ hatassal voltak lelki eletemre.S persze az ezzel jaro alkalmazkodas.Minden uj valtozassal ujabb alkalmazkodas.Halas vagyok az Urnak hogy mindezeket Vele eltem at s O tamogatott,mert "eros torony az O Neve"
Ha nem tudjuk s nem ismerjuk a jeleket tuneteket eleg nehez a veluk valo kuzdelem.
Es akkoriban nem nagyon tudtam mi tortenik velem.Az ures feszek szindroma,munkanelkuliseg,klimax minden osszejott,s ujra mondom hala az Urnak hogy fogta kezem,vezetett,felemelt,tanacsolt, mutatta az utat.
Csak ennyit mara ,mert tobbre nem futja idom.

2009. július 1., szerda

MI AZ AMI

Jo hatassal van ilyenkor?
Hat akkor amikor imahazban voltam testverek kozossegeben ,nem voltak ilyen problemaim.Vagy masok jelenleteben hamar feloldottam .Akkor amikor gyermekeimhez mentem latogatoba.Volt ugy hogy nagyobbik unokam velem volt huzamosabb ideig ,ez is pozitivan hatott ram.
Ezt azert irom le hogy lattassek az hogy vannak termeszetes kiutak is a hinarbol amit a hormonvaltozas kivalt bennunk.Mert en a gyogyszerest elutasitottam tudvan hogy vannak mellekhatasok.
Viszont erre a termeszetes gyogymodra csak idoben jottem ra es ez az egesz honapok ,evek harca volt.

Meg ami talan a legnehezebb ilyenkor az almatlan ejszakak.Amikor ez is felutotte fejet hat eleg nehez volt s nagyon sokaig eltartott.Legalabb 3-4 ejszakam volt honaponkent mikor nem tudtam aludni.Nappal pedig 10 percre eltudtam aludni boldog voltam
Azonban merem allitani (ezt mondjak a szakik is) sok baj adodik abbol hogy az agy faradt almatlansag miatt.
Ezek a tunetek sulyosbodtak akkor amikor varosrol falura koltoztunk.Az alkalmazkodas nehez volt .
Lehet most egy olyan velemeny hogy hat van szakorvos pszihiater,altato-nyugtatoszerek.Hat igen ugy 2 eve en is abba a hibaba estem hogy hagytam magama haziorvosomtol meggyozettetni,marmint keserusegemben mert nagyon faradt voltam s elmentem egy felulvizsgalatra.Persze hogy harom nap se telt bele s meggyozodtem hogy semmi keresnivalom sem lett volna ott.Ket nagyon draga orvossagot adott egyik altatoszer amit persze nem tudtam , s ahelett hogy hasznalt csak meginkabb rontott.Harom ejszaka almatlansag.Kialltottam az Urhoz konyorogtem hogy irgalmazzon gyengesegemnek.
S az Ur kegyelmes volt hozzam s Iget adott:
Az Úrnak törvénye tökéletes, megeleveníti a lelket
Az Úrnak rendelései helyesek, megvidámítják a szívet.Zsolt.19:7a,8a
Orom toltott el,s megszabadultam nehezsegeimtol.
Azonban megegyszer szeretnem kihangsulyozni nem allitok fel szabalyokat sem nem akarok senkit lebeszelni arrol hogy szakihoz forduljon ,csupan azt szeretnem megmutatni,nalam mikent mukodott.
Ez egyeni szemelyes vezetes,Istennek nem eloirt parancsa,mindenki belatasa szerint cselekszik persze a Szentlelek vezetese alatt.
En meg vagyok gyozodve,hogy az en problemaim sulyosbitotta az eletemben vegbement valtozasok is.Ezt a kovetkezokben bovitem ki.