2011. április 3., vasárnap

MIELOTT TOVABBLEPNEK

Elore kell bocsatanom , hogy miert is van szuksegem e valtozasra , s miert ilyen modon.
Akkor amikor az ember egy jol,meghatarozott program szerint dolgozik ( munkaba megy) napjai pontos orakra vannak felosztva , amin nem valtoztathat.Ugyanabban az oraban kezdodik es vegzodik a munkanap
Viszont mikor egy egesz nap rendelkezesere all ,nyugdijaskent vagy eppen otthon leven egyeb okokbol,oly sok ido allvan rendelkezesere , fent all annak a veszelye , hogy fecsereljen.
Pedig a Biblia azt mondja:
 Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk.Zsolt.90


Igy vagyok en is mar jo nehany eve, s meg akkor is ha napi teendoim sokszor meghaladjak az egy napba 
"belefertet" hajlamos vagyok arra , hogy rosszul merjem fel idomet s kisse fecsereljek.
Olyan mint egy bo ruha , novekedhetunk benne mert nem erezzuk, s tulhaladjuk a megengedett sulyt.Viszont ha szukre szabjuk , jobban torekszunk a minosegre.
Ezt szeretnem en is elerni , hogy minosegileg merjem a rendelkezesemre allo idot s ugy osszam be teendoim ,hogy na hagyjak idot hiabavalosagokra.
Hogy igazan az orokkevalosagnak epitsek minden percemmel
Tudom , hogy nem lesz konnyu , de belevagok.


Valahogy igy:
Láttassék meg a te műved a te szolgáidon, és a te dicsőséged azoknak fiain. 
  17. És legyen az Úrnak, a mi Istenünknek jó kedve mi rajtunk, és a mi kezünknek munkáját tedd állandóvá nékünk, és a mi kezünknek munkáját tedd állandóvá! 

Elvarom , hogy ti is segitsetek.

5 megjegyzés:

  1. Hát ez rám is rámférne.. Hajlamos vagyok szétszórni az időmet, többet tudnék végezni egy nap alatt, mint amennyit teszek, pedig nagyon korán kelek.

    Hogyan gondoltad, hogy segítsünk? Hogyan gondoltad a tervet?

    VálaszTörlés
  2. Ezt szeretnem a tovabbiakba kifejteni

    VálaszTörlés
  3. Kedves Iri!Ez engem is foglalkoztat, es leirom, amit ovastam:"Olyasvalamivel toltjuk-e idonket,amirol tudjuk,hogy kesobb nem fogjuk megbanni, amire nezve kerhetjuk Isten aldasat, amire nyugodt lelkiismerettel gondolunk vissza majd a halalos agyunkon is, amelynek cselekvese kozben akar meg is halhatunk, es meg attol sem felunk?".......Elgondolkoztam rajta en is, mert az ido nagyon hamar eltelik, tenleg nagyon kell imatkozzak erte.Udv...Kiss B. Ilona

    VálaszTörlés
  4. Ezert is akarom irasba foglalni , h ne feledjem s tartsam is magam hozza

    VálaszTörlés