2010. január 17., vasárnap

SZELLEMI GONDVISELES


Ez a bibliatanulmany(mint mar az elejen megjegyeztem Simon Schrock konyvebol irtam be ide) nem mas mint a normalis kapcsolatapolas Krisztus Testen belul.Ez a kapcsolat csupan az ujjaszuletett ,Isten gyermekei kozott lehetseges,valosithato meg.

A Szentlelekkel valo szemelyes kapcsolat a kulcsa minden, a korulottunk zajlo vilaggal valo kapcsolatnak.

. És meg ne részegedjetek bortól, miben kicsapongás van: hanem teljesedjetek be Szent Lélekkel, Efezus 5:18

Aki borral teljes elveszti az egyensulyt eletere nezve,viszont ha:

Valaki Szentlelekkel teljes, atadja a vezetest a Szentleleknek,O az aki iranyitja cselekedeteit.

A valosag sokkal ertekesebb mint azt a szavak le tudnak irni,ezert kapcsolataink a valosagban kell zajlodjanak.Tul sok a vita a fogalom meghatarozasa korul.Vitazunk s szakadasok allnak be a "Szentlelek keresztseg "temaja korul.Egyesek a folyamat veghezvitelet az ujjaszuletes pillanataval azonositjak,masok pedig a Lelek egy kulon munkajanak tulajdonitjak amikor is a hivo szellemi elete tokeletesse lesz.A szavaknak nagyobb jelentosege lett mint az igazi eletnek.Az egyetlen kerdes mit fel kell tennunk az ez:"Milyen a jelenlegi kapcsolatom a Szentlelekkel"

Ugy a Szentlelek mint en szemelyek vagyunk s koztunk nem csak tapasztaloknak hanem szemelyes kapcsolatnak kell leteznie.Mint barmilyen kapcsolat ennak is lehetnek kulonfele idoszakai:

mely bensoseges ,szemelyes intim idoszak es

hideg ,nemtorodom idoszak

Ugyanez tortenhet a ferjjel ,felesseggel,vagy gyerekeinkkel valo kapcsolatunkban.

Ennek a megjavitasa nem abban all hogy ujra megszabjuk a szabalyokat

hanem

a szemelyes kapcsolat ujboli felvetele,megujitasa

Mi lenne ha egy ilyen megromlott kapcsolat utan kozelednenk elettarsunkhoz s elkezdenenk targyalni mit is jelent szeretni,milyen lepeseket tegyunk erre vonatkozolag, hazassagunk elejen kell egymast szeretnunk vagy egy meghatarozott ido utan, mely aztan meghatarozoja lesz hazassagunknak.

Nem mintha errol beszelni nem lenne jo,de kapcsolatunk sokkal tobb ennel,espedig akarateronk eredmenye.Ezert mondja a Biblia hogy Isten megadja a "Szent Lelket azoknak, a kik tőle kérik. "

Isten kesz gyermekeit egy magasabb szfera fele vezetni,. Áldott legyen az Isten, és a mi Urunknak, Jézus Krisztusnak Atyja, a ki megáldott minket minden lelki áldással a mennyekben a Krisztusban,Efezus 1:3,

De az Isten gazdag lévén irgalmasságban, az Ő nagy szerelméből, melylyel minket szeretett, 5. Minket, kik meg voltunk halva a vétkek miatt, megelevenített együtt a Krisztussal, (kegyelemből tartattatok meg!) 6. És együtt feltámasztott és együtt ültetett a mennyekben, Krisztus Jézusban: Efezus 2:4-6

. Mert lehetetlen dolog, hogy a kik egyszer megvilágosíttattak, megízlelvén a mennyei ajándékot, és részeseivé lettek a Szent Léleknek, 5. És megízlelték az Istennek jó beszédét és a jövendő világnak erőit, Zsidok 6:4-5

A hivek meg itt a foldon megkostoljak az egi hon aldasait.

Ez az ut nem konnyu amit itt a foldon a hivonek meg kell jarnia mielott haza erne.Eppen ezert szukseges egymasra ugyelnunk ,egymast batoritanunk,tamogatnunk.

Annakokáért a lecsüggesztett kezeket és az ellankadt térdeket egyenesítsétek föl,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése