2010. január 19., kedd

A MASODIK EMAIL-RECEPT

Csőben sült zöldbab
Hozzávalók: (4személyre) 50dkg zöldbab,25dkg darált hús,1fej hagyma,másfél dl tejföl,1 tojás sárgája,5dkg füstölt trappista sajt,olaj,só,bors,provancei fűszerkeverék,reszelt szerecsendió(ez el is maradhat).
Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát,majd hozzáadjuk a darált húst. Sóval,boprssal ízesítjük és barnulásig pirítjuk.A megtisztított,feldarabolt zöldbabot sós vízben,fedő nélkül megfőzzük és leszűrjük.
A tejfölt kikeverjük a tojás sárgájával,sóval,provencei fűszerkeverékkel és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.Tűzálló tálba lerétegezzük a zöldbabot és a hagymás darált húst. Leöntjük a fűszeres tejföllel,meghintjük a reszelt sajttal és forró sütőben 25-30 percig sütjük.
Kiprobalhatjatok.

2 megjegyzés:

  1. Nem hangzik rosszul, de mitol csőben sült? Ez inkább rakott nem? Vagy én értettem félre? Ha kiprobálod és jó, légyszi ird meg, akkor én is kiprobálom:)

    VálaszTörlés
  2. Igy volt a cim ,en is gondoltam erre.Kiprobalas csak marciusban lesz ha az Ur is ugy akarja hogy ujbol az unokaimmal legyek.

    VálaszTörlés