2009. december 7., hétfő

LEGYETEK JOK EGYMASHOZ(II.RESZ)

Oltozzetek föl azért mint az Istennek választottai, szentek és szeretettek, könyörületes szívet, jóságosságot, alázatosságot, szelídséget, hosszútűrést; Kol.3:12" Oltozzetek fol"-az oltozet az ember kulsejet mutatja,de azt is mondjak hogy a ruha teszi az embert.Nem kellene azt mondani "Rossz a szaja,de a szive arany"
A Biblia mast tanit errol.A jó ember az ő szívének jó kincséből hoz elő jót; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincséből hoz elő gonoszt: mert a szívnek teljességéből szól az ő szája.Lukacs 6:45
Hozza kell szoknunk hogy minden reggel felvegyuk a josagossag ruhajat s megmutassuk mindenkinek.A josagossag mindenhova el kell kiserjen bennunket,ugy embertarsaink koze. Meg az allatainkkal szemben is josagossagot kell mutatnunk.
Szukseges hogy a josagossag novekedjek bennunk.Az elettapasztalatok s Istennel valo jaras felnotte erleli bennunk a josagot.
Ugyanerre pedig teljes igyekezetet is fordítván, a ti hitetek mellé ragasszatok jó cselekedetet, a jó cselekedet mellé tudományt, 6. A tudomány mellé pedig mértékletességet, a mértékletesség mellé pedig tűrést, a tűrés mellé pedig kegyességet, 7. A kegyesség mellé pedig atyafiakhoz való hajlandóságot, az atyafiakhoz való hajlandóság mellé pedig szeretetet-buzdit Peter apostol masodik leveleben.


Mikent novekedunk a josagban?

Hat ha a korulottunk levok szepen viselkednek velunk.Nem? Bizony nem,mert ez nem igazi josagossag.A valodi josag novekedik egyenes aranyban a korulottunk levok szuksegevel.
Vagyis igenyt tartanak ra.

Lehet-e a josag a gyengeseg jele?

Lehet hogy hallottatok ezt a mondast:Jo vagyok de nem idiota" Aki ezt mondja bizonyara maris mutatja rosszasagat.
Rossz barki lehet ,de nagy erore van szukseg hogy mindig josagos legy!
Meg akkor is ha furcsan hangzik a Biblia azt mondja:Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet
A josagossag nem a gyengeseg ,hanem ellenkezoleg az ero jele.
A hivo a Josag megtestesitojevel talalkozott ott a Golgotai keresztnel,s azota no a josagossagban.Egesz elete ezt a josagot kell tukrozze addig mig bemegy Ura jelenletebe elete vegen.
Legyetek jok egymashoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése