2009. december 9., szerda

EGYMASHOZ ENGEDELMESEK LEGYETEK

1.A legfelsobb tekintely
A Biblia engedelemessegre tanit.Mindig van egy magasabb felsobbrenduseg akinek ala kell vessuk magunkat.Ez alol nincs szabadulas.Az engedetlenseg bajt, kaoszt,zavargast okoz!Egyetlen felnek sem tesz jot!
A gyermek ha mar szuletesetol nem engedelmeskedik szulojenek abbol csak baja szarmazhat.A feleseg engedelmes ferjenek,s az egesz vilagmindenseg egy legfelsobb hatalomnak van alavetve,Istennek engedelmeskedik.
Isten a legmagasabb rendu hatosag.
Hagyjad az Úrra a te útadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti.Zsoltar 37:5
Engedelmeskedjetek azért az Istennek; álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek Jakab 4:7

Vannak egyesek akik naivsagukban azt gondoljak hogy elhetnek fuggetlensegben.
A vilagmindensegben ket nagy ero mukodik Isten mindenhato ereje s Satan ereje ,melynek ez a vilag engedelmeskedik.
Nem mondhatjuk azt hogy nem engedelmeskedunk egyik hatalomnak sem mert magunkban van eronk mindenhez.De ez oncsalas ,mert vagy egyiknek vagy a masiknak engedelmeskedunk.

A ki velem nincsen, ellenem van; és a ki velem nem gyűjt, tékozol. Mate 12:30

Engedelmeskedni Istennek,s Krisztus aldozatanak elfogadasa a legfontosabb dolog.Mindazok akik elfogdjak s engedelmeskednek Neki vegezetul a gyozelem kelyhet isszak ki Vele.Akik pedig nem:
Ímé eljött az Úr az ő sok ezer szentjével, 15. Hogy ítéletet tartson mindenek felett, és feddőzzék mindazok ellen, a kik közöttök istentelenek, istentelenségöknek minden cselekedetéért, a melyekkel istentelenkedtek, és minden kemény beszédért, a melyet az istentelen bűnösök szóltak ő ellene.
Meg most es itt szukseges valasztanunk hogy kinek is engedelmeskedunk mert eljon az ido amikor mar nem lehet valsztani,donteni,sorsunk orokre megpecsetelodik:
Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké. 11. És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.
2.A tarsadalom ,a gyulekezetek masodik tekintelye az idosek.

Hasonlatosképen ti ifjabbak engedelmeskedjetek a véneknek: mindnyájan pedig, egymásnak engedelmeskedvén, az alázatosságot öltsétek fel, mert az Isten a kevélyeknek ellene áll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ád.
Meg akkor is ha a mai vilagban a nemzedekek kozti harc nagyon kielezodott s a fiatal nem akar semmit elfogadni az idsebb nemzedektol,nem igy kell legyen az Isten altal megszabott rendben.
Mert szukseg van a fiatalok lelkesedesere is a higgadt,bolcs,tapasztalt oreg tanacsra is.
Valahogyaz auto munkodesehez hasonlithatjuk.Mint a hogy az auto motor nelkul nem mukodik ,de jaj neki ha nincs fekje.

3.A harmadik Istentol rendelt tekintely a gyulekezet.

Engedelmeskedjetek előljáróitoknak és fogadjatok szót, mert ők vigyáznak lelkeitekre, mint számadók; hogy ezt örömmel míveljék és nem bánkódva, mert ez néktek nem használ

4.A negyedik tekintely az allami hatosagok

Engedelmeskedjetek azért minden emberi rendelésnek az Úrért: akár királynak, mint felebbvalónak; 14. Akár helytartóknak, mint a kiket ő küld a gonosztévők megbüntetésére, a jól cselekvőknek pedig dícsérésére Peter I levele 2:13-14

Ez a negy engedelmessegi forma nagyon fontos ,es csupan aki ennek alaveti magat valhat eszkozze Isten kezeben,es megis ezen a negyen kivul meg van egy mely nelkul nem mehetunk nagyon messzire az eletben.
Engedelmesek legyetek egymásnak Isten félelmében. Efezus 5:21
mindnyájan pedig, egymásnak engedelmeskedvén, az alázatosságot öltsétek fel Peter I levele 5:5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése