Eloszor is elkeszitunk egy 6 tojasbol tortalap masszat.En legalabb 3 kanal olajat is potyogtetek bele .
Az egetett cukros kremhez
8 tojast
8 kanal cukrot
1 liter tejet hasznalunk-ezt az egeszet egyutt jolkiverjuk,eloszor a tojasokat egeszben a cukorral s utana hozzadjuk a tejet.
Kozben egy kerek vekony labasban szep aranybarnara piritunk 7 kanal cukrot,s szepen eloszlatjuk a labas oldalan is.
Hozzaadjuk a tejes -cukros-tojast.
A torta masszat pedig erre ontjuk.Nagyon szepen megmarad a tetejen.S be a sutobe.
Mikor kivesszuk egy kicsit hadjuk kihulni ,majd kiboritjuk.
Ezutan pedig dolgozik a fantazia,mindenki kedvere tejszinnel vagy csokival lehet bevonni ,disziteni.
En most eppen csokolade kremet teszek ra.Maskor vanilia vagy friskat.
Hat ez lenne.Hmarabb elkeszul maga a torta mint a leirasa.
Ah azt elfeledtem hogy a mennyiseget lehet lehetoseg vagy kedv szerint valtoztatni.
na, ez nekem ütős...olyan régen szerettem volna már házilag készítettet enni meg készíteni is. Köszönöm. Ez a román berkekben inkább elterjedt, igazi specialitásuk, ugye?
VálaszTörlésEzt eppen nem tudom mert nem emlekszem mar honnan vettem.De nalunk azza valt mert mindenki nagyon szereti
VálaszTörlésNekem is megvan ez a recept es tobbszor is megcsinaltam en olyan neven kaptam, hogy szavarin! Nagyon finom. Az alja lessz a teteje mikor kiboritjuk sules utan.
VálaszTörlés