2010. október 30., szombat

NEM TDOM TI HOGY VAGYTOK VELE

                                                   România trece în această noapte la ora de iarnă!


 De engem sok evvel ezelott elegge megviselt ez az ora valtozas.A kellemest benne csak este lattam mikor

" kesobb" esteledett.
De reggel eppen azt az egy orat loptak el tolem mikor a legjobban pihent a testem.Mintha egesz ejszaka nem jelentett volna annyit szamomra mint ez az egyetlen ellopott ora.S ennel fogva nappal nem volt olyan jo teljesitmenyem mint annak lennie kellett volna.
 Igy aztan egesz evben sovarogtam ezutan az egy ora utan amit oktober vegen visszaadnak s en is pihenhetek.
Olyan jo ezen a reggelen is "rendesen" kelni ,pihenten,mert ugye meg ha fel is kelek 6 -kor az mar nem hajnali 5 mint eddig mert hiaba mondogattam magamnak azelott hogy nezd 7 ora van , de az csak a regi 6,mert a program az uj szerint volt beallitva s bizony neha ki lehetett szaladni az idobol.
Na ertek ti ebbol valamit?Hat en igen.
Csak eppen azokat sajnalom akik nem figyelmeztek arra hogy az ejjel oravaltas volt , s esetleg egy oraval elobb ott boszankodnak az imahaz elott, hogy vajon miert nem nyitott meg senki.Mert volt es lesz ilyen is.Ez is hozzatartozik az ora valtashoz.
      ALDOTT VASARNAPOT  !(az uj oraban)
 Szeressétek az Urat mind ti ő kedveltjei; a híveket megőrzi az Úr és bőven megfizet a kevélyen cselekvőknek! 
  25. Legyetek erősek és bátorodjék a ti szívetek mindnyájan, a kik várjátok az Urat! 
                                     

2010. október 28., csütörtök

A NAGY TURAKNAK VEGE EZENNEL

Mert kezdodik a vakacio.Mikor mar en is belejottem s kezdtem elvezni mert olyan ismerosse valtak a hazak, az utcak hogy mar nem is tunt olyan hosszunak az ut, vege.Egy het vakacio s ezzel vege az en kuldetesemnek is.Addig megjon Alexe is.(pedig o is nagyon lelkendezo telefonokat kuld onnan az angol foldrol)
Mostmar itthonra kell valami kellemes foglakozast talalni a lanyoknak (mert a fiu utanozza oket, annyi kulonbseggel hogy o kis autoit pelenkazza )
Ugye mondtam mar hogy az uton hogy rovidebb legyen bibliai  torteneteket meseltunk, ismetelgettunk, s ez nagyon jol bevalt az ut rovidebbnek tunesere.Nagyon elveztek a lanyok, s tobbekkozt Mirjam felemlegette a Kaleb nevet is,s ugy hirtelen atfutott agyamon mi is volt Kaleb kuldetese, s ereztem hogy itt mondanivalo van, s talan ezt kifejtem a masik blogomon.

2010. október 26., kedd

HA MOST ADNATOK MEG A STARTOT

A  tornaszasra bizonyara megnyernem a balatoni  kiruccanast.Ugyanis felvallaltam hogy viszem-hozom unokaim az ovodaba.S azt hiszem megvan ugy 4 km ut arra s vissza.Nem kis dolog elcipelnem jo nehany tulsulyt mindennap , s visszafele uton szorakoztatnom a ket kis csitrit hogy elfeledjek milyen megprobaltatasnak va kiteve fiatal zsenge labacskajuk.
Ma is csak ugy 5 m-re kapujuktol jutott eszebe kisebbik onagysaganak hogy bizony o mar nem birja.
Szoval ez a jaratom nem azt jelenti hogy ugy beszaladom az egesz helyseget egyik vegetol a masikig, nem semmiesetre sem, mivel olyan kozepe tajat jarom be.Elcsodalkoztam nagyon milyen nagy kiterjedesu,maskulonben 4000 lakosu ez a helyseg,Comani a neve s Draganesti -Olt-hoz tartozik.
Kozel vagyunk az Olt tarolohoz(baraj) Alexe onnan hordja a halat csaladjanak.
Nagyon sok a szamar(nem felreertendo) itt Olteniaban, de azert ilyen is lathato.

2010. október 17., vasárnap

AZ OLDAL NEM TALALHATO

 Ugras a blog fo oldalara.
Ismerosen hangzik?Bizonyara tobbek szamara is.Egy- egy erdekes cim utan gyorsan kattintunk hogy olvassuk a cikket s ehelyett ezzel talaljuk magunkat szembe.Eleinte meg nehanyszor probalgattam gondolvan hogy a net nem mukodik, mig en is jartassa valtam a hianyzo oldalak ismereteben.
  A kivancsisag emberi termeszetunk velajaroja, s a nehany szobol amit eppen elolvastunk probaljuk az eltunes okat kitalalni, de ez mindig a magunk szempontjabol tortenik s nem az iro szemszogebol, ugyhogy lehet ugy van lehet nem.
Dehat nem is ez a fontos s nem is akarom ezt boncolgatni mert nehany gondolaterejenel tovabb nem is foglakoztat az ugy.
Viszont az egyszer biztos hogy nem eppen MINDEN jelenik meg itt a blogon.Vannak dolgok amik vita targyat kepeznek, vagy felreertesek halmazat szulne, s meg akkor is ha csupan oszinte, nyilt szivu emberekkel talakoztam itt a virtualis vilagban nem minden lehet nyilvanos.
S ez nyilvanvalo .Nem?
S meg csak errol sem ohajtottam irni.Hanem arrol hogy nekem is van nagyon sok" eltunt bejegyzesem".A feledes tengerebe tunik.A nap folyaman, neha ejszaka is elgondolok egy- egy jo godolatot amit kifejlesztve kozerdekuve valhatna, de mikor odajutok hogy idom van leulni irni, hupsz ez a link mar nem mukodik.
S akkor gyorsan vegig szaladok a szorgalmas blogtarsak bejegyzesein az ido eltelik (nagyon gyorsan) s jon a lefekves.Pedig nem is fekszem koran( s meg igy is nagyon hosszu neha az ejszaka)

   Igy aztan ritkulnak a bejegyzesek.Pedig szeretek bejegyzeseket irni! S kovetni a megjegyzesek megjeleneset.Izgalommal.Mert szomra ez egy szinte valo talalkozas olvasoimmal.
Ugye a tegnap is szomszedoltam valahol s olyan kellemes szovaltasban volt reszunk.Ugye ez is lehetseges hogy vegezzuk dolgunkat s kozben nehany szoban felvidulunk, erezzuk a szeretet, torodest , egymas szelleme megerint, egyszoval jolesik.
   Hat valahogy egybeszotte a szvakat s lam kesz a bejegyzes.Remelem:
                                         AZ OLDAL MEGTALALHATO

                                





Kep innen

2010. október 15., péntek

S EZ MICSODA IGERETTEL JAR!

                                                                          

            Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van tenálad; a te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké. 

2010. október 14., csütörtök

EZEN A HETN EZT MELYITEM EL MAGAMBAN

                                                              
         . A parancsolatnak vége pedig a tiszta szívből, jó lelkiismeretből és igaz hitből való szeretet: 

2010. október 5., kedd

MEGLEPETEST HOZ A POSTAS!

Nehanapjan.Ma, egyike ezeknek a napoknak.Nehany kedves szo, emlekeket idezo kepek, s mindjart felvidul a sziv ezen a borus esos napon.
         Koszonom Kriszta!Kedves vagy!

2010. október 4., hétfő

2010. október 1., péntek