2009. december 19., szombat

A VENDEGSZERETETET GYAKOROLJATOK



Legyetek egymáshoz vendégszeretők, zúgolódás nélkül"-tanitja Peter apostol I konyve 4-ben.

A Romai level 12-ben:A szentek szükségeire adakozók legyetek; a vendégszeretetet gyakoroljátok

A puspokoknek is vendegszeretoknek kell lenniuk;Titus 1:8

A vendégszeretetről el ne felejtkezzetek, mert ez által némelyek, tudtokon kívül, angyalokat vendégeltek meg.Zsidok 13:2

Az a gyulekezet melynek tagjai gyakran megnyitjak ajtojukat hogy egymast fogadjak nagy oromoket elnek at.

Abraham egy jo pelda erre:szamara a vendegfogadas sokkal tobbet jelentett mint nekunk ma.Nem allt a rendelkezesere sem melyhuto sem hutoszekreny ,de meg csak felkesz etelek sem,a szupermarketrol nem is beszelve.Lassuk csak mit is kellett tennie:eloszor is vizet hozott hogy vendegei labat megmossa,majd"

1. Megjelenék pedig ő néki az Úr a Mamré tölgyesében, és ő űl vala a sátor ajtajában, a hő napon. 2. És felemelé az ő szemeit, és látá, hogy ímé három férfiú áll ő előtte. És látván, eléjök siete a sátor ajtajából, és földig meghajtá magát. 3. És monda: Jó Uram, ha kedves vagyok te előtted, kérlek, ne kerüld el a te szolgádat. 4. Hadd hozzanak, kérlek, egy kevés vizet, és mossátok meg a ti lábaitokat, és dőljetek le a fa alatt. 5. Én pedig hozok egy falat kenyeret, hogy erősítsétek meg a ti szíveteket, azután menjetek tovább, mert azért tértetek be a ti szolgátokhoz. És mondának: Cselekedjél, a mint szólál. 6. És besiete Ábrahám a sátorba Sárához, és monda: Siess, gyúrj meg három mérték lisztlángot, és csinálj pogácsát. 7. A baromhoz is elfuta Ábrahám, és hoza egy gyenge kövér borjút, és adá a szolgának, az pedig siete azt elkészíteni. 8. És vőn vajat és tejet, és a borjút, melyet elkészített vala, és eléjök tevé: és ő mellettök áll vala a fa alatt, azok pedig evének. Mozes I konyve 18:1-10.

A Biblia meg sok mas peldat ad arra mikent kell a vendegszeretet gyakorolni.

Keressuk ki oket-a szereplok:Laban,Jozsef,Rahab,a szareptai ozvegy,Job,Lidia es megsorolhatnam.

Az emausi uton a tanitvanyok nem idegenkedtek hogy hazukba hivjak utitarsukat, s ezaltal nem mast mint eppen az Ur volt vendeguk.

Gyakoroljuk a vendegszeretetet!A vendegszeretet hozzasegit ahhoz hogy egysegben eljunk.Segit arra hogy egymast tamogassuk,hogy helytaljunk az Ur visszajoveteleig.

A vendegszeretet egy csaladda kovacsol.

Lehet hogy ugy erezzuk hogy nem tudunk megfelelo korulmenyeket ajanlani vendegeinknek(eledel,tisztasag,komfort,modern lakas) de egy pohar viz szeretettel s megfelelo kedvesseggel ajanlva is sokat jelenthet neha.

Sajnos az is megtortenhet hogy valogatosak vagyunk ami a vendeglatast illeti.Keruljuk azokat akik nem kedvunkre valok.

Irgalmasságot akarok és nem áldozatot-mondja az Ur

Az Ur igy tanitotta tanitvanyait:

Monda pedig annak is, a ki őt meghívta: Mikor ebédet vagy vacsorát készítesz, ne hívd barátaidat, se testvéreidet, se rokonaidat, se gazdag szomszédaidat; nehogy viszont ők is meghívjanak téged, és visszafizessék néked. 13. Hanem mikor lakomát készítesz, hívd a szegényeket, csonkabonkákat, sántákat, vakokat: 14. És boldog leszel; mivelhogy nem fizethetik vissza néked; mert majd visszafizettetik néked az igazak feltámadásakor. Lukacs14:12-14

A vendegszeretet gyakorlasa egy megfelelo alkalom a kapcsolatok epitesere.

Igaz hogy a vendeglatas itt a foldon kezdodik el de az orokkevalosagba torkollik:

34. Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta. 35. Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem; 36. Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám. 37. Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna? 38. És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna? 39. Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna? 40. És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.Mate 25:34-40

A vendeglatas jo alkalom arra hogy egymasnak oruljunk s majd egykor meghalljuk az Ur hivo szavat:

Boldogok azok, a kik a Bárány menyegzőjének vacsorájára hivatalosak.Jelenesek 19:9


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése