2009. június 16., kedd

50-ESEK S NEMCSAK

Jo neheny eve az Ur ezzel az igejevel hivott szolgalatra:

A ki megvígasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvígasztalhassunk bármely nyomorúságba esteket azzal a vígasztalással, a mellyel Isten vígasztal minket. 2Kor.1:4

S azota eg a szivem hogy segitsegere lehessek azoknak akik ezt igenylik
Nem mindenki igenyli.Az ok :
1.Nem mindenki ismeri el hogy segitsegre van szuksege
2.Nem mindenki tudja hogy segitsegre van szuksege.
3.Nem mindenki mer szembenezni problemaival

Sokaig hordozzuk battyunkat anelkul hogy mernenk belenezni,vagy valakinek megmutatni ,vagy eppen nem is tudjuk hogy hordozzuk.

Most eppen mi inditotta el bennem ezt a gondolatmenetet?
Hat az hogy van az eletemben valami ami zavarolag hat ,s gondoltam megosztom masokkal is lehet valakinek eppen erre lenne szuksege hogy batorodjek.
Azt hiszem itt mar emlitettem hogy ezzel a kerek 50 evvel eleg sok problema utotte fel fejet szereny eletemben.
Most csak egyrol beszelek ami meg jelen van,mert egyesektol nemileg megszabadultam,de ezt probalom szeliditeni vagy ha nem megy hat utanaigazodni.Azt is mar emlitettem hogy sok esetben nem akkora a problema mint belole adodo lelkiismeret furdalas,onvad.Azt hiszem nagymertekben ezt kellett legyoznom.
Nem mintha nem lenne a klimaxrol eleg felvilagosito orvosi tanacs,nagylelkuen felsoroljak a tuneteket,s nemileg kiutat is adnak hozza,s be kell vallanom hogy amikor veletlenul raakadtam ezelott ugy 9 evvel felujjongtam.Ez van nincs velem egyeb baj csak eppen kozeleg az a kritikus eletkor amivel semmi baj csak eppen oriasi harcot eredmenyez es ketsegbeesesbe sodorhat.
Akkoriban meg jartam endokrinologushoz.Azzal vigasztalt hogy ez az egesz eltarthat ugy 10 even felul.Hat ez beigazolodott viszont a harcot egyedul vivtam.Emberileg szolva mert
Ha nem a te törvényed lett volna az én gyönyörűségem, akkor elvesztem volna az én nyomorúságomban Zsolt.119:92
Az Ur tamogatott,vigasztalt fogta kezem.
S ezert erzem szukseget megosztani veletek ha netan valaki raszorulna.Szoval aki benne van vagy atment rajta tudja mirol beszelek,aki nem kivanom hogy az Ur megorizze es beleeesen abba a kategoriaba melynek nincsenek ilyen problemai.
En annak idejen fordultam kerdesekkel a velem egykoruakkal s nem talaltam visszhangra mert mindet elkerulte ez a problema.Hat eleg nehez ilyenkor egyedul lenni mert aki nem erti furcsan nez rad.
Hat erre valo ez a klub hogy itt megertsuk egymas nehezsegeit.
Na jo kerulot tettem.Pedig arrol szerettem volna beszelni milyen utohatasa van meg nalam a klimax problemainak.
Attol kifogoan hogy ejszaka nagyon ritkan van reszem jo minosegu alvasban ,eleg faradtan ebredek reggel,ezt a ganodermaval egyensulyozom.Es akkor helyreall az egyensuly ugy korulbelul a deli orakig,akkor pedig egy olyan mely almossag jon ram hogy szinte kisgyermekkent nyugoskodnek.Ilyenkor nehany percre el kell szunditanom.Oraig csak akkor ha jon az eso.Most mondhatjatok hol itt a baj hisz ez a rendes deli pihenes.Ugy van de utana legalabb 3-4 ora kiesik a napi programombol mivel nem vagyok kepes minosegi munkat vegezni s koncentralni barmilyen munkara.
Ha teszem is csak kenyszerbol.Szoval ez zavar.S ekkor a nagyon fontos munkat vegzem el,s a tobbi halmozodik s elegge zavarolag hat mivel egy olyan diszkomfortot eredmenyez.Ezt meg reszletezhetnem de egyelore ennyit.
Es meg azert is halat adok az Urnak hogy ferjem megertett s mellettem allt s elnezte "szeszelyes"pillanataimat.

8 megjegyzés:

  1. Öregedésünk is Isten biztos kezében van. A változó korral együtt természetesen fogy az erőnk, a lehetőségeink, a képességeink, de Isten bölcs tervei szerint minden napnak, amellyel megajándékoz, megvan a maga értelme és értéke.
    Jó, hogy írtál a személyes tapasztalataidról, ez sok nőnek segíteni fog.

    VálaszTörlés
  2. Koszonom Hanga hogy ilyen szepen leirtad

    VálaszTörlés
  3. milyen jó, hogy férjed melletted állt, és segített:)

    VálaszTörlés
  4. A nők nehezebben viselik a változó kort mint a férfiak. Az én nejem is hasonló problémákkal küzd, nem tudom, hogy meddig fog ez még tartani, de jó lenne, ha már befejeződne.Valamikor ő volt a vallásos és én az ateista, most én vagyok közelebb az istenhez, ő meg eltávolodott.Látom, hogy jó társad van, aki megértő és a nehézségekben melletted áll.

    VálaszTörlés
  5. anyósom is ötven éves,azt látom,hogy próbál mindent ugyanúgy megtenni,mint régebben,de látom,hogy nem megy ,én azt próbálom neki elmagyarázni,hogy az igazán fontos dolgokkal kell törődni,ha valamit éppen ma nem tudsz elvégezni,majd meg lesz,a békesség a szívben az a legfontosabb,nem kell a hajtás ,a kapkodás...ő nem hívő,a világiak nehezen értik meg,köszönöm,hogy közelebb vittél anyósom problémájához

    VálaszTörlés
  6. Ugy van Moni,sajnos lattam a vilagiaknal hogy egeszen belezavarodtak mert nem tudtak mi tortenik veluk.Nekem is az elejen nehez volt mert nem tudtam mi tortenik velem.De ezt meg reszletezem.

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok! Ha nem haragszotok én is csatlakoznék Hozzátok.A klasszikus klimax még énnálam nem jelentkezett,de van eset-főleg reggel-,hogy az őrületbe kergetem a környezetemet a házsártoskodásaimmal.Igaz a családom sem hagyja magát.Képzelhetitek ,milyen olaszos "filingje" van a reggeleknek:))
    Még majd jövök tapasztalatcserére,ha nem bánjátok:)

    VálaszTörlés
  8. Szivesen latunk,szeretettel udvozlunk

    VálaszTörlés