2010. szeptember 27., hétfő

SZEP CSENDBEN, BEKESEN TELNEK

Az oszi napok.Semmi rohanas, semmi surgosseg, s megis a napok telnek.S gyorsan.Nem sietek s megis rohan.Hisz meg egy keves s maris kimentunk szeptemberbol.Vegzem a haz korul dolgom,neha vegig setalok a kertben,s mindig keszuletlen s igy zsebeimet toltom meg a makacsul meg mindig termo uborkaval( minden nap elfogyasztunk egy tal uborka , paradicsom, hagyma salatat) , az eperszemeket mar ott helyben elfogyasztom, meg nehany szem szolot csipegetek,Az eper sajnos mar nem fog savanyusagga valtozni mert keves a termes(marmint az oszi)Elsetalok a kaposzta fejek mellett noszogatni hogy formaljak a termest(lehet most a tegnapi eso utan igyekezni fognak)
A zold paszuly meg mindig ontja a termest,oromunkre mert nagyon szeretjuk.Hat nagyvonalakban ez lenne, egy csendes bekes oszi nap.

5 megjegyzés:

  1. az a gondolat tarult elem olvasva, hogy a "nagy kertesz" is igy jarhat es keresi a termest rajtunk ...es vannak akik a legnagyobb viszontagsagok elleneri is ontjak a termest...vannak akikben remenykedik hogy csak "megfejezik" a kesoi eso utan.... es talan meg jobban orul es gyonyorkodik a Mester a gyumolcsokben.... Csaba

    VálaszTörlés
  2. Hat ez nagyon szep gondolat, s bizonyara igy van.Kosz!

    VálaszTörlés
  3. hú..igazán jól viszed, iri... szép hétfőszi nap az ilyen, szerintem is:)
    látom a kertészek kicserélik gondolataikat:)

    VálaszTörlés
  4. Evo draga szivesen megosztanam"jodolgomat" barkivel.Csak a jot!

    VálaszTörlés
  5. nagyon szép őszi teendők ezek.Itt Magyarországon sok helyen még a megmaradt termést sem tudják betakarítani!Jó hogy még most is ilyen sok a termés a kertedben.Látszik hogy Isten megáldotta kezeid munkáját!

    VálaszTörlés