2013. január 31., csütörtök

MINT MONDTAM

 A tegnap itt minden feher takaro alatt pihent.Az eso eredmenye!
De a napsutes is megtette hatasat.Az elso "orrocskak"

2013. január 30., szerda

LEJARTAK A JANUARI NAPOK IS

S folynak szep sorjaban, talan egy kicsit tul gyorsan.Eszre sem veszem magam s mar del van , s deli pihenes utan a delutan olyan hamar elillan, hogy mar este is van.Egy nap szunet utan most eppen esik az eso, mert ket napot hullott a ho.Bizonyara reggelre elolvad a ho.
Ma eloszedtem meg egy zacsko szilvat (nagyon szepen all azzal a" gurulo" modszerrel) s szilvas gombocot keszitettem.Nincs kep.Jolesik ilyenkor.

2013. január 22., kedd

MEG JANUART IRJAK

De a nap 11 fokosan sziporkazott az itt-ott meg fellelheto hofoltokon.(a lathataron feltuno fekete fellegek ujabb hoesest josolnak).Ez talan nem is lenne baj, ha az orgonabokrom nem rugyezne olyan szorgosan( s nehogy a gyumolcsfak kovessek), meg a fellazult sarban a tyukok fele nem sullyednek olyan veszesen,hogy ferjem szerint a melysegere (marmint a nyomnak) akar egy elefant is buszke lehet.Probalom boknak venni megjegyzeset , nehogy eszembe jusson megsertodni.
 Amugy is ilyenkor mi lehetne egy tort paszulynal finomabb, foleg ha uvegesre dinsztelt pirospaprikas hagyma onti nyakon s egy jo cikas savanyu kaposzta kiseri.S a vasarnaprol maradt karamellas szelet egesziti ki kiralyi eledelle(ebedde)

                TOVABBI ALDOTT NAPOT!

2013. január 16., szerda

MA MEGINT EGY OLYAN NEM TUDOM MIT FOZZEK

Napom volt , s ilyenkor gyorsan eloszedem, a "barmikor jol jon" gyors receptemet.Errol mar irtam, krumplitojasfokhagyma kisutve , paradicsomszosszal talalva.A nyersanyag keznel van(hala az Urnak mar tojnak tyukocskaim) s keszitese gyors.Ennyit az ebedrol.
Szeretnem megkoszonni jokivansagaitokat, s hogy egyutt ereztetek velem, nagyon meghatott, hogy ilyen nagyszamban latogattatok el ide.Koszonom.
Hala az Urnak sokkal jobban erzem magam, meg kohogok , de ezt el lehet viselni, vegul is a sok tea meg egyeb termeszetadta gyogymod mellett szedtem-szedem az Ospen tablettakat.
  Most pedig szeretnek egy vallomast is tenni, mikent dolgozott az Ur velem ezekben a napokban.
Nem tudom mas nyugdijas , vagy otthon ulo no, hogy van ezzel, de szamomra problema az, hogy nem leve szigoru programhoz kotve , ugy osszam be idomet, hogy ne fecsereljem el,s ne kelljen este onvaddal lefekudni.Mert hajlamos vagyok arra, hogy bovolkodve az idoben(nem mindig) elkenyelmesedjem.Ezen a telen ez igazan problema mert nincs egy unoka sem nalunk s nem vagyok az ovoda programjahoz kotve.S a legnagyobb problema azt jelentette szamomra, hogy megengedhettem magamnak, hogy a gep elott is tobbet uljek, s meg akkor is ha nagyon leritkitottam a " bemenelt" (ami konnyu, nehezebb inkabb a " kijovetel") neha azert ott feledtem magam a Facebook vonzo kepei elott,s megha fulhallgatoval zenet vagy eppen predikaciot hallgattam, ez nem nagyon hasznalt lelki eletemnek.
Vasarnap ejszakam almatlan volt, s nagy buzgon imadkoztam az Urhoz mikent valtoztassam ezen.Meg nem vagyok megerve arra( ha erre szukseg lesz), hogy veglegesen lemondjak, mert sok jot es hasznosat adott a net nekem,de talan a Facebookkal szakitani kene?
Ekkor jott a gondolat, hogy bizony jonehany honap ota semmifele bibliatanulmanyt nem kovetek,(megszakotottam a blogon is) ami szamomra mindig buzgo szellemi eletvitelt jelentett.S akkor elhataroztam, hogy reggel utananezek egy tanulmanynak s hagyom , hogy az vezessen s ennek alapjan vegyem a donteseket.
Reggel mikor felkeltem, a postafiokomban egy felhivas vart H.Kammillatol egy ujabb tanulmany sorozatra a FF-n belul.Kepzelhetitek, hogy megorvendtem.Igy nemcsak a bibliatanulmany oldodott meg hanem az idom jo beosztasa, mert ma reggel imadsag kozben ezt az annyiszor hallott Iget kaptam az Urtol, mint Ujat:
Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk.

S arra kerem a Mennyeknek Urat , hogy teljesse tegye bennem Igejet.Hadd eljek eszerint.

Es ez lesz 2013 mottoja szamomra!

2013. január 14., hétfő

SZOBAFOGSAGRA KENYSZERITVE

Vizsgalgatom a kinti vilagot az ablakon keresztul.Barmennyire is igyekesztem elkerulni a hulest , csak beleestem.Kinoz erosen, mert az utobbi evekben eleg nehezen hordom ki , s nagyon megvisel a kohoges.Most aztan teakkal , gozolessel teljes harcban vagyok ezzel az altalanos kellemetlen allapottal amit a hules valtott ki belolem.

2013. január 6., vasárnap

VALAHOGY IGYEKSZEM

Meg mielott teljesen ki rohanunk az unnepi hangulatu napokbol, kiadni magambol azt ami ezzel kapcsolatban birizgal bennem.
Ki ne szeretne az Unnepeket?Ki? van itt olyasvalaki? Ah , jol van, nincs!

Hisz mar mint gyerek nagyon szerettem az Unnepnapokat.Eloszor is a vasarnapot,mert ez mindig a szombatnappal kezdodott.A szepen kisepert udvar, utca a haz elott, mar is beugrott az unnepelyes sokat igero hangulat.A szulok elraktak a szerszamokat, nehogy valakinek eszebe jusson hasznalni,tyukanyo sorrakerult megtisztelni az unnepi ebedet,lekerult a szennyes ruha rolunk, s jott a tisztito furdo, egyszoval egybol minden mas lett, gyorsmozdulattal felretettuk a hetkoznapot s joleso erzessel vartuk a vasarnapot , mikor ugyanis mindenki nyugodt , senki sem siet, a nagymamak honuk ala veszik enekeskonyvuket s  megfogva a legnagyobb unoka kezet , az elso harangszora elindul, hogy ne kelljen sietnie.
A tobbi nagyobb unnep mint karacsony , husvet, kesz diadal volt, mert ilyenkor aztan szerettuk volna a vegtelenbe hosszabitani, csak azert is , hogy ne kelljen megelni azt a kellemetlen erzest ami elfog akkor mikor  durvan belezokkentunk a hetkoznapok megszokott ritualjaba.
 Az , hogy az Elet maga lehet Unnep, at sem ment fejemen.Mert a napok egyformasaga untatott, viszont az unnepek mindig hoztak valami ujat, ami kepes volt kepzeletem felkavarni s remelni, hogy csak letezik valami a hetkoznapokon tul.
Igen , mert maga az Unnep erdekelt s nem az Aki az Unnepet adta.De amikor megleltem az Unnepeltet, az Elet egyszeruen Unneppe valt.S nem is azert mert rozsaszinbe oltozott minden, nem , nem, hanem mert Ertelmet nyert az Unnep, s ez besugarozta a hetkoznapokat erdekesse ,szeppe tette azokat.
  Hat ennyi az Unneprol.

2013. január 1., kedd

TALAN AZ EGYIK LEGSZEBB KARACSONYUNKAT

UNNEPELTUK MIOTA A FIUK ELKOLTOZTEK HAZULROL
 A KANTALO CSAPAT
 AZ IMAHAZBAN
ALEXE HAZABAN A BIBLIAORAN ANNYI VOLT A GYEREK, HOGY MINDEKI IRT AHOL TUDOTT
 SZEPM SZAMBAN GYLTUNK OSSZE AZ IGE KORE
 CRAIOVAN AZ AUCHANT-BE LATOGATTUNK EL
 RAULLAL ES AZ UNOKAKKAL
 KFC
 NEM MINDENKI TARTOTT KI HAZAIG
 APA FIAIVAL
 ES MENYEIVEL
A LEGKISSEBBET UNNEPELTUK 25-EN